Zoals eerder te lezen ben ik begonnen aan intermittent fasting, vasten met tussenpozen. Het idee is om gedurende 16 uur niets te eten, en vervolgens in 8 uur tijd je gehele dagelijkse caloriebehoefte naar binnen te duwen. Inmiddels zijn we 8 dagen verder. Nouja, niet helemaal. Gezien een vrijgezellendag op zaterdag was het vrijwel onmogelijk om tot 12 uur in de middag helemaal niets te eten, en vervolgens te stoppen na 8 uur in de avond.
Mijn ervaringen zijn tot nu toe erg goed! Het meest opvallende is dat de verwachtte honger door het uitstellen van het ontbijt uitblijft. Sure, I could eat. Maar het is geen vervelend gevoel. Daarnaast kan ik in de ochtend langer in bed blijven liggen.
Ik train nu eerder op de dag rond een uurtje of 6, half 7 waarna ik mijn laatste maaltijd van de dag eet. Tijdens het trainen ontstaat een lichte honger, maar niets bijzonders. Tussen half acht en acht eet ik mijn laatste calorieën en eet ik vervolgens 16 uur niets.
Voordelen intermittent fasting tot nu toe
- Ik slaap een stuk beter, maar dit is wellicht te wijten aan het feit dat ik eerder train
- Meer energie, beter op kunnen staan
- Meer tijd
- Gewichtsverlies, en meer spierdefinitie
Conclusie: prima te doen, dat intermittent fasting. Eens zien wat de resultaten zijn na een maand.
Hallo Kevin,
Kun jij mij uitleggen waarom het goed is om op deze manier te cutter. In mijn beleving is het namelijk niet goed om lange tijd niet te eten en dan in een korte tijd weer redelijk veel.
Zoals ik het gewent ben moet je de hele dag door kleine porties eten om je verbranding in gang te houden
Laat weten hoe het er vanuit jou ogen uitziet en misschien heb ik het wel fout hoor.
groeten,
Onne
Hoi Onne! Er zijn diverse studies gedaan naar het eten van kleine maaltijden & het verhogen van het metabolisme. Er bestaat simpelweg niet zoiets als “je verbranding op gang houden”.
Je uiteindelijke doel is dat je al je calorieën en macro’s voor een dag binnenkrijgt 🙂
http://www.askmen.com/sports/bodybuilding_900/965_popular-metabolism-myths-part-3.html
“After Body for Life came out in 1998, a lot of people started eating more frequently. In his book, author Bill Phillips asserted, “Studies show eating often helps accelerate the metabolism, so you burn more calories.” Again, Phillips used the word “studies,” yet the book lacks a single footnote or a bibliography.
And things took off from there. Google “six meals a day,” and you’ll see just how many people jumped on that bandwagon.
But is there any validity to it? Is eating six small meals a day really a powerful tool for weight loss? Let’s see what the “studies” say, and by studies, I mean let’s actually use some real scientific references.
France Bellisle, a specialist in eating behavior, reported in a 2004 issue of the Scandanavian Journal of Nutrition: “The notion [of high meal frequency] has been put into question by the recognition of a high level of dietary underreporting in overweight individuals. In addition, no difference in total daily energy expenditure has been documented as a function of daily meal number. Weight loss is not facilitated by high meal frequency. Snacking in obese subjects is associated with higher energy and fat intake.””
Hallo Onne,
Ik heb jouw antwoord gelezen en ik zie hier wel degelijk een paar pluspunten.
Wat jij zegt is dat het slecht is om veel in een keer te eten terwijl Kevin het omgekeerde probeert te bewijzen.
Na wat onderzoek en rondvragen ben ik het eigenlijk met jou eens. Je verbranding op gang houden is het beste mogelijk als je de hele dag door kleine porties eet en aan je benodigde calorieën per dag komt. Dan dat je je totale behoefte in een korte tijd naar binnen probeert te krijgen. Echter is het beter dat je na 9 uur s’ avonds niet meer eet zodat je lichaam kan slapen op zijn reservebronnen.
Natuurlijk is ieder lichaam anders en reageert iedereen anders op een dieet. Misschien dat dit voor Kevin het beste werk maar voor jou niet.
Ik wens jullie allebei veel succes met cutten!
groeten,
Fitnessdieet
Willem
Hallo,
Ik ben zelf ook bezig met fitness en wil afvallen in vetmassa.
Normaal gesproken zou ik minder calorieën moeten binnenkrijgen of juist meer moeten verbranden volgens de fitnessadviseur bij mij op fitness.
Ik ben benieuwd of dit gaat helpen 🙂
Mvg
Umran
Hoi Umran,
De basis klopt inderdaad 🙂 Het doel is om een calorietekort te creëren. Je kan dit doen door minder te eten én calorieën te verbranden.
Persoonlijk heb ik het meeste baat bij een goed voedingsschema in combinatie met (zware) krachttraining.