Over het ontbijt doen zo enorm veel mythes en aanbevelingen de ronde dat je van ellende het ontbijt zou overslaan. Echter, het ontbijt is een belangrijke maaltijd. But what to eat? De basis van je ontbijt moet bestaan uit complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten zijn voor je lichaam moeilijker om te verwerken. Het omzetten van complexe koolhydraten is een proces wat langer duurt waardoor er een stabielere afgifte van glucose is. Je bloedsuikerspiegel knalt niet de lucht in waardoor je langer een fit gevoel hebt en minder snel honger krijgt.
Om net dat beetje extra uit je ontbijt te halen kan je er voor kiezen om ook proteïne toe te voegen aan je ontbijt. Het verwerken van proteïne en het omzetten van proteïne naar glucose is een langzaam proces. Je profiteert dus een stuk langer van deze energiebron waardoor je hongergevoel langer wegblijft.
Een aantal goede ontbijten zijn bijvoorbeeld brinta gemengd met whey, twee gekookte eieren in combinatie met havermout, quinoa met blokjes kip (hoewel ik dat allesbehalve prettig vind om te eten in de ochtend) Probeer voor jezelf in te schatten welk ontbijt het beste past in je voedingsschema. Mijn eigen ontbijt bestaat op dit moment uit havermout met een kleine 30 gram whey. Prima te eten!