Voedingsschema maken

Gratis voedingsschema maken

Handig! Een tool waarmee je direct online een voedingsschema kan maken, en deze ook direct kan opslaan. Maar hoe werkt dat ding precies? Als eerste dien je hier rechts je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen. Op basis van deze caloriebehoefte kies je het aantal maaltijden wat je per dag wil eten. Standaard kan je kiezen uit drie eetmomenten. Maar met de ‘maaltijd toevoegen’ knop kan je oneindig veel maaltijden toevoegen.

Vervolgens kies je per maaltijd de voeding die je wil eten. Hier geef je per voeding het aantal gram aan wat je wil eten. Op basis van het aantal gram in combinatie met de voeding worden calorie├źn en macro’s direct voor je berekend.

Aan de onderzijde van het voedingsschema vind je de verhoudingen tussen vet, koolhydraten en eiwitten. Klaar met invullen? Druk op de PDF knop, en er rolt een printbaar PDF’je uit ­čÖé

Veelgestelde vragen

1. Hoe bereken ik mijn dagelijkse caloriebehoefte?
Om je dagelijkse caloriebehoefte te berekenen, vul je op deze pagina je persoonlijke gegevens in zoals leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en activiteitsniveau. De tool gebruikt deze informatie om een schatting te maken van je caloriebehoefte op basis van je dagelijkse activiteiten.

2. Hoe bepaal ik het aantal maaltijden per dag?
Op basis van je dagelijkse caloriebehoefte kun je het aantal maaltijden per dag kiezen. Standaard zijn er drie eetmomenten ingesteld, maar je kunt met de ‘maaltijd toevoegen’ knop zoveel maaltijden toevoegen als je wilt.

3. Kan ik maaltijden aanpassen nadat ik ze heb toegevoegd?
Ja, je kunt maaltijden die je hebt toegevoegd altijd aanpassen. Klik gewoon op de betreffende maaltijd en pas de voeding en het aantal gram aan zoals gewenst.

4. Zijn de calorie├źn en macro’s nauwkeurig berekend?
Ja, op basis van het aantal gram voeding per maaltijd worden de calorie├źn en macro’s (vet, koolhydraten, eiwitten) nauwkeurig berekend volgens de bekende voedingswaarden van de gekozen voedingsmiddelen.

5. Wat moet ik doen als ik een dieet volg of bepaalde voedingsvoorkeuren heb?
De tool staat je toe om voeding aan te passen aan je dieetwensen of voedingsvoorkeuren. Je kunt voeding kiezen die past binnen je dieet of persoonlijke voorkeuren.

6. Kan ik het voedingsschema opslaan en later bewerken?
Ja, je kunt het voedingsschema opslaan en later bewerken. Druk op de ‘Opslaan’ knop en je krijgt een unieke link waarmee je later terug kunt komen om het schema te bewerken.

7. Hoe kan ik het voedingsschema afdrukken?
Na het invullen van je voedingsschema kun je op de ‘PDF’ knop drukken. Hiermee wordt een printbaar PDF-bestand gegenereerd dat je kunt afdrukken.

8. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van deze tool?
Nee, het gebruik van de voedingsschema-tool is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen.

9. Kan ik het voedingsschema delen met anderen?
Ja, je kunt het voedingsschema delen door de gegenereerde link naar het schema met anderen te delen. Zo kunnen zij het schema bekijken en eventueel ook bewerken.

10. Is de tool ook beschikbaar op mobiele apparaten?
Ja, de voedingsschema-tool is ontworpen om ook op mobiele apparaten goed te werken, zodat je je schema overal kunt opstellen, opslaan en bekijken.

Totaal calorie├źn Totaal prote├»ne Total koolhydraten Totaal vet
0 0 0 0
0% 0% 0%